L'últim, que tanqui la porta


En el somni sóc quatre vegades jo en un passadís ple de portes. N'hi ha de fusta, de vidre, tipus acordió; també en veig de metàl·liques, de giratòries, alguna automàtica: totes s'obren i es tanquen amb fúria, al ritme d’una batuta invisible, seguint una partitura en cop de porta major. De sobte, alguns poms giren a mil revolucions, la majoria de frontisses xerriquen en un volum alt rovellat, molts pestells es desfan en serradures i hi ha batents que escupen el forat del pany. Els meus quatre jo dubtem si seguir la coreografia surrealista, passadís enllà, o falcar la curiositat en alguna fullola embogida. Del sostre del somni cau una calamarsada de manyocs de claus i timbres, i una veu d’intèrfon informa per tota l’amplitud onírica: L’últim, que tanqui la porta!

6 comentaris:

  1. Ostres, aquest si que és un senyor somni, jo diria (no és necessari ser cap Freud)que de recerques i comunicació. Quines portes has de creuar, Sr. Tinc?

    ResponElimina
  2. Sort que les portes són obertes i no pateixes claustrofòbia.
    ¿Per quina porta voldries caure, que caiguessis bé?

    ResponElimina
  3. Ara ja t'has multiplicat? Mare, quina feinada!
    A veure, cada u (dels quatre que ets) que tiri per on més li agradi. N'hi ha un que ja el tens distret, està encuriosit, deixa que xafardegi tranquil... i, de la resta, no sé què dir-te. Un pito pito colorito? Això mateix! Que juguin al pito pito.

    ResponElimina
  4. No si capfiqui, deixi que cada un tiri per on vulgui, de segur que es troben en algun altre somni, en alguna altre realitat passada la porta.

    ResponElimina
  5. 4 vostés? 4 vides? portes... diuen que són ponts cap a coses diferents...

    ResponElimina
  6. Un dels meus quatre jo anota els comentaris, un dels altres jo diu que els consultarà amb el coixí, un fet que treu de polleguera a un altre jo dels meus, que afirma que s'ha d'anar de pet al psicòleg i deixar-se estar de collonades; i el qui diu ser el meu jo de veritat arronsa les espatlles i conclou que, amb aquests seguidors tant fidels i amables, ja s'hi poden posar fulles tots els somnis amb clau i portes del món!

    ResponElimina