Marqui amb una ics

 
Aquí, aquí i aquí: faig una X en els llocs on, en les últimes 48 h., he estat a punt de dimitir del món. Coses del psicòleg: vol que visualitzi els racons de casa on la melancolia se m'ha rifat. Amb les ics repartides pel terra, obrim l'historial pertinent. L'any 94 van diagnosticar-me un 2x1 psiquiàtric: pessimisme crònic amb agorafòbia els dls., dcs. i dvs. Mateix any, idèntic especialista: fogots de nostàlgia. I abans d'acabar aquella temporada prolífica en prescripcions, un nou regal: atacs compulsius de tristesa. Només veure'm entrar per la consulta Freud s'hagués ofegat amb la pròpia saliva: cada cinc sessions (aprox.) em descobrien una fòbia extingida feia milers d'anys. Client vip de divan, acredito tants traumes que si em llesquessin el cervell i n’espremessin la meitat de la polpa, la quantitat de complexos que en sortiria podria subministrar, durant tot un curs acadèmic, la majoria de departaments i càtedres de les facultats de psicologia de mitja Europa.

7 comentaris:

  1. Benvolgut (i admirat) senyor Tinc: jo no sóc psiquiatra ni re, però tants símptomes junts només poden respondre a una causa. Confessi-ho: vostè, en algun moment de la seva vida, ha estat seguidor de la discografia de la Marina Rossell.

    No pateixi: ho superarà. Costa, però al final les seqüeles (gairebé) desapareixen. Per experiència li dic.

    ResponElimina
  2. Tan, tan malament no deu estar. O potser és que li passa com al senyor Burns dels Simpson, que té tants mals que fan tap entre ells i cap s'acaba de manifestar. Escrivint, d'aquesta manera, ja em perdonarà, però jo no trobo que hagi de ser carn de divan.

    ResponElimina
  3. Pren-t'ho amb humor i pensa que el 99,99% de la resta de gent està igual, amb l'única diferència que o no ho vol admetre o no ho vol veure.

    ResponElimina
  4. Ep, que si s'ha d'obrir un cap, treure'n el cervell i fer-ne uns tallets, anàlisis i cosetes d'aquestes, jo m'ofereixo voluntària per fer-ho.
    Prometo tornar-li a deixar a dins, enganxadet i cosit, tal i com estava. O millor. No, probablement li deixaria pitjor.

    ResponElimina
  5. ja ho diuen que no s'ha d'anar el metge, o et troba coses... si es que te vosté unes aficions..

    ResponElimina
  6. Sr. Zincpiritione: benvolgut (i encara més admirat) senyor de la caspa: m'ha enxampat! Estic en desintoxicació rossellil: el matindré ben informat!
    Sr. Xexu: si les meves paraules estan bé, la meva ploma no gira rodó, cregui'm...
    Srta Vida: envejo els qui no ho volen veure...
    Srta Llesca: obri, faci, faci... ah!, guants de làtex, higiene per sobre de tot!
    Srta Rateta: offffffff
    Srta Tiquismiquis: sí, hi ha qui fuma, hi ha qui xateja i hi ha qui té segons quines aficions ; )

    ResponElimina