La lírica, la justa

Mira que m’ho t’he dit, el dermatòleg, que la lírica em produeix urticària. Però per no fer-li un lleig a un amic poeta ―de viatge a un congrés de haikús he tingut a pensió completa la seva musa, d’inspiració nòrdica. Per quatre dies, diu, me la deixa amb el manteniment poètic mínim, i amb tres sonets cada vuit hores i mitja hora al dia de passeig bucòlic ja farà. Però el què no m’ha advertit són els seus atacs d’estètica nocturna: entre tuls transparents, cabellera a l’aire i violins de fons em desperta a altes hores de la nit i m’obliga a omplir pàgines i més pàgines de versos. A cop de rimes consonants, m’ha sortit una picor A-B-B-A per tota l’espinada i dos alexandrins de coïssor insuportable i tercer grau a l’entrecuix.

10 comentaris:

  1. Líricament boníssim. Per superar la malaltia i el greu trastorn de la rima A B B A, no hi ha res millor que posar-se un disc d'ABBA, també nòrdics. Ja veuràs que bé et va, ànims!

    ResponElimina
  2. Sempre pot combatre aquests rampells nocturns lligant la mussa al capçal del llit i dedicar-li uns quants iàmbics i dàctils que les posen d'allò més catxondes. O digui-li a cau d'orella Menin aide, thea, peliadeo Achilleos Veurà com li marxen les coïssors.

    ResponElimina
  3. ooooooh!!! pot semblar un pel friki però segur que, elegantment, vostè ho sabrà trasformar (a mi, els ABBA mentre no cantin el Chikitita, els suporto força be).

    Friso per veure la seva producció!!!

    ResponElimina
  4. és el que tenen ls muses, que passen d'horaris

    ResponElimina
  5. A mi em provoca més urticària llegir-ne, perquè d'escriure'n , res de res...

    ResponElimina
  6. li has de dir al dermatòleg que, a part de la crema corresponent, et recepti un editor que et publiqui els versos :)

    ResponElimina
  7. Sra Vida & Zel: agrait!
    Sr. Alyebard: la musa és impossible, tigressa-tigressa...
    Srta Rateta: la producció no passaria cap control d'alcoholèmia poètica, faci'm cas...
    Sr. Tibau: els horaris, ja sé sap, de tall liberal!
    Sr. Xexu: vostè té més problemes que servidor ; )
    Srta. Anna: cap editor s'hi atreviria: jo, si fos editor, no m'hi atreviria, he, he
    Vinz: li agraeixo que s'hagi passejat sigilosament per aquest humil blog...
    Srta Tiquismiquis: com ho sap, que em vaig ennuegar l'any 92 fent de rapsoda? Google és una meravella: teclegi Sr. Tinc i Rapsoda i el video de youtube és... com diria aquell torero de neurona major en dues paraules: im-pressionant!

    ResponElimina