L'u de setembre

El Sr. Tinc declara l'u de setembre Cap d'Any oficial. Conclou que tant al gener com ara en ple retorn laboral, sniff...els bons propòsits, que entren esperitats i a cops de colze dins del cervell, vindrien a dir el mateix: el tabac a Can Pistraus, molts bíceps que, decidits, s'apunten al gimnàs, i una unanimitat lingüística post-vacacional que cal dominar l'anglès, nivell shakesperià, via acadèmia del costat de casa. Per això, el Sr. Tinc és partidari d'optimitzar els recursos i, posats a fer-ho bé, i ja amb els peus a l'oficina, opta per felicitar per endavant el 2012 fot-li espanta-sogres! mentre amb els ulls encara plens de sol i un moreno rotllo Eto'o, executa les eternes i soporífiques sessions fotogràfiques d'istiu.

16 comentaris:

  1. Bon any nou! Per mi el setembre sempre ha estat el principi de l'any! Per saber si un any ha estat bo o dolent és de setembre a setembre! Sempre!

    Que comenci amb bon peu i no caigui gaire Sr. Tinc...;)

    ResponElimina
  2. Els que es dediquen a l'ensenyament es veu que també estrenen any, ara. Si ho celebrem ara, feina feta, no?

    ResponElimina
  3. :) Doncs això de celebrar el cap d'any a l'agost ho hauríem d'estudiar! Podríem menjar el raïm entre banyet i banyet a la platja! Feleç any nou!

    ResponElimina
  4. el 25 de setembre fum fum fum!
    un començament d'any amb molts pro-pòsits, pòsits, post-hits..
    tinc tanc tonc tinc tanc tonc.. bon any 12!

    ResponElimina
  5. Nosaltres, l'estimadíssim gremi dels funcionaris escolars, sempre celebrem el fi d'any el 30 de juny, amb el suc del raïm en copes altes ;) Les sogres les espantem de Setembre a Juny, amb els propòsits derruïnt-se mentre cauen les temperatures...

    ResponElimina
  6. Bon any Sr. Tinc: estic completament d'acord amb vosté. Comparteixo amb vosté la idea de que l'any comença el setembre, de totes, totes. Un nou curs per endavant, nous resptes, quioscos atapeïts de nous col.leccionables, llistes de gimnàs sobredimensionades, etc..

    Però per sobre de tot, i parlo des de l'experiència personal, el convenciment de que l'estiu està finiquitat i encetam una cursa de tres mesos cap als torrons ("no m'ho n'adonarem compte i serà Nadal"), seguit d'un "tancat per tardor" a la porta de la platja.

    Si hi afegim les festes patronals de la ciutat natal, que com aquell qui diu, venen a posar punt i final a les de l'illa, la cosa està més que sentenciada.

    Amb el seu permís, acabo de compondre el post del dia.

    ResponElimina
  7. Srta. Barcelona m'enamora: ho veu? Si quan el Ar. Tinc té raó, té raó! ;-)
    Sr. Xexu: els que es dediquen a l'ensenyament haurien de celebrar més que el Cap d'Any, pobrets...
    Srta. Joanaina: etre capbussada i capbussada, les campanades :-)
    Srta. Lolita Lagarto: procuraré posts més resolutius i entretinguts, paraula!
    Srta. Cantireta: vostès, els professors a peu de tarima, sí que haurien de tenir un any sencer i en blanc per er-ne el què vulguin... I no li dono idees per les sogres! ;-)
    Sr. Òscar: l'honor és meu. És la primera vegada que un seguidor del Sr. Tinc compon un post a peu de comentari: les meves felicitacions el text!

    ResponElimina
  8. Ho subscric tot plegat dient, després d'haver-me enganxat una barbota blanca i enfundat un pijama de franel·la de color vermell, que "houhouhou"!!! Uf, fa calor encara, em treuré tot això...

    ResponElimina
  9. Srta. Xicarandana: tampoc no calia anar a petar a Nadal, dona! ;-)

    ResponElimina
  10. Doncs jo tinc una sensació estranya... perquè m'agrada molt el cap d'any i tot això, son dies de festa a casa... en canvi l'u de setembre... buf! I per fi d'any que farem? Celebrem Sant Joan? :-)

    ResponElimina
  11. Jo proposaria l'idus de Març, així a més de l'espantasogres podria sortir al carrer amb una daga.

    ResponElimina
  12. Sr. Peròquèdius! s'obre la veda de les festivitats!
    Sr. Alyebard: no està mal, la idea ;-)

    ResponElimina
  13. Perquò no, mig hemisferi "menja raïm" amb caloreta, que collons, feliç 2012 a vostè també sr. Tinc!

    ResponElimina
  14. oju que amb els flicks i tal i tal t'estalvies més d'una sessió!!!

    ResponElimina