L'erra-5

Com a tribut automobilístic a l'avi (e.p.d.) desenfundem l'erra-5, i enfilem la tarda de diumenge entre els revolts d'anunci del Montseny. Amb les finestretes abaixades, sintonitzem l'FM de quan érem petits: el fregit de la ràdio. I a cada curva, mentre el sant Cristòfol del retrovisor balla a cops de volant, accelerem pel passat. Fins que el cotxe posa l'intermitent als anys vuitanta, i s'atura davant d'aquell hostal de carretera que, per un clàssic de la mecànica d'antesl’escalfament del motor aprofitàvem per endrapar un parell de llesques de pa amb tomàquet servides amb rigorosa llonganissa. Els mateixos talls gruixuts que engolim ara, vint anys després, damunt d'unes estovalles foradades, presidides per un cendrer Cinzano, una flor de plàstic sucada en un got buit i la mirada estàtica d'un cap de porc senglar dissecat. I mentre una màquina escurabutxaques, amb ludòpata incorporat, posa el fil musical a l'escena, a fora i aparcat en doble nostàlgia l'erra-5 ens espera amb el dipòsit ple de records, l'enganxina descolorida del Som 6 Milions, i nen, depèn de la pujada, l'embrague se't nega, tu.

9 comentaris:

  1. Oh, el cendrer del Cinzano! També hi podria anar d'enganxina el de la Norma del català i aquell de St.Miquel del Fai.

    Cafelitus

    ResponElimina
  2. Com passa el temps Sr. Tinc...
    jo sóc de l’erra 4, altrament dit, el quatre llaunes ;D

    ResponElimina
  3. Ahora ya tengo un recuerdo mas de su infancia senyor Tinc, aunque a veces parezca que usted llego al mundo ya siendo mayor ��

    ResponElimina
  4. Quins records! És com si ho estigues veient

    ResponElimina
  5. S'ha deixat el trinarajus (snif) i la col·lecció de vitoles de puru al costat del cap de senglar. Els hi deixo per a que els afegeixi a la seva llista de salts al passat.

    ResponElimina
  6. Sr. Anònim (cafelitus): el del Sant Miquel del Fai, sí...
    Srta. Quadern de Mots: sempre reconforta que el temps passi per tothom... ;-)
    Srta. Clídice: s'agraeix!
    Srta. Paula: que encara no vaig amb taca-taca, eh!
    Srta. Nika: doncs obseri-ho atentament!
    Sr. Alyebard: el trina, quin fallu!

    ResponElimina
  7. el cendrer groc... ara m'ha fet recordar els viatges interminables fins arribar al poble, l'estiu. Avui dia a tot arreu s'arriba en 3h i poc més.

    ResponElimina
  8. Srta. Tiquismiquis: sí, l'estranger ara és a 3 hores :-)

    ResponElimina