Rebel·lió tipogràfica


Davant d’un auditori octogenari, rere un cartellet d’Excm. Sr. i flanquejat per un parell de calbes catedràtiques: així és com començo el somni d'ahir. Però just abans de pronunciar una conferència d'alt contingut filològic, i mentre el moderador m'enllustra (amb veu de pilota) les credencials acadèmiques, el temari de la xerrada toca el dos. Miro els apunts, i comprovo atònit com les lletres es desenganxen del paper: adverbis, pronoms, adjectius i verbs s'aixequen de l'horitzontalitat teclejada, i salten de les pàgines del col·loqui al terra de la deserció. L'inaudita rebel·lió tipogràfica s’escampa per tota la sala d’actes; en qüestió de segons, l'èxode massiu de vocabulari fet de Times New Roman 12 s’escola per l’escletxa inferior de la porta principal. I, llavors, el punt oníric esperat amb redoble de tambors i tot: quan em cedeixen el torn de paraula i només puc explicar unes tres-centes vint-i-set coma dues maneres diferents de quequejar normativament en públic.

10 comentaris:

  1. Excm. Sr. Tinc, això és un senyor malson, un dels pitjors que podria poblar els meus somnis.

    ResponElimina
  2. Em passa el mateix a classe, quan toca la literatura del segle XIV!! ;)

    ResponElimina
  3. Els Times New Roman 12 sempre han resultat ser un poble bulliciós, inestable, ... en definitiva, massa inestable per usar-lo en les grans vetllades.
    Si vol seguir amb ells, li recomano usar la violència amb la cursiva, o baixar-los un cos de lletra, a 11 ja escarmentarien.

    ResponElimina
  4. Benvolgut Sr. Tinc, les cues de pansa són bones per reforçar la memòria, el poden ajudar a recordar el seu discurs, no d’una manera brillant però si amb certa solvència. – sempre que el discurs sigui dels que cal recordar, evidentment. Si el seu problema és única i exclusivament el quequeig, li recomano; batuts de clara d’ou, got de llet amb mel i llimona...Si el problema són les lletres, jo prefereixo verdana 9 .
    També ho pot provar tot alhora, si vol i pot ;P

    ResponElimina
  5. sort que va quequejar i no cloquejar. sempre és millor una mica de pànic escènic que no sortir corrent com un gallina :)

    ResponElimina
  6. I on devien anar, les punyeteres? Pentura les esperava algú altre per al seu discurs. No, si encara resultarà que amb la crisi fins i tot anirem magres de paraules...

    ResponElimina
  7. Srta. Vida: és probable... Es dedica a xerrar en públic, vostè?
    Srta. Cantireta: he, he, he... :-)
    Sr. Gerent: veig que vostè en sap, de lletres :-)
    Srta. Quadern de Mots: inflo pit i orgul i ho provaré de les dues maneres ;-)
    Srta. Anna: no s'avanci als esdeveniments, que intueixo que al proper somni hi haurà alguna gallina pel mig... :-)
    Srta. Xicarandana: no cal ser en època de crisi. Servidor ja fa anys que fa curt de vocabulari :-)

    ResponElimina
  8. No aprofite tant el toner de la impressora. Quan la pantalleta diu "toner esgotat", canvie'l.

    ResponElimina
  9. Això us passa per escriure en Times New Roman que fa d'antic. Ara, amb el "nou" Office 2007 es porta més el Calibri amb el que les lletres queden ben aferradetes al paper i no hi ha manera que fugin!

    ResponElimina
  10. Sr. Jpmerch: m'ha "pillat"! :-)
    Sr. Porquet: calibiri, diu? I no marxen ni amb aigua calenta?

    ResponElimina