L'outlet d'ànimes


Per tots els morts curts de fe és sabut que, passada la segona rotonda del més enllà, hi ha un outlet d'ànimes industrial: a uns 100 mtrs. de l'eternitat, polígon trinitat, ¡que me las quitan de las manos! De totes les mides, creences, gustos i procedències, pots remenar-hi des d'esperits à la page a ànimes d'altres segles, tafanejar les últimes novetats del mercat religiós o, fins i tot, emprovar-te els saldus més considerables. I va ser en el meu últim i il·legal traspàs (el gabinet d'advocats ja ha iniciat els tràmits corresponents perquè aquesta negligència no es repeteixi mai més), on vaig firar-me una ànima amb etiqueta del s.XVIII. Des de llavors que, per l'empedrat del cervell, sento com peten els carruatges de xassís rococó, a totes hores faig olor de Romanticisme, i només sospiro per batre'm en duel. Ah!, i sempre aniria fet un pinzell d'època: cassaca cenyida, mocador al coll i perruca de lord anglès.

7 comentaris:

  1. Molt em temo que això deu ser per amagar una incipent calvície... ;p

    ResponElimina
  2. Eh! cuidao que en l'equipament també hi ha una malaltia respiratòria o de la part més pecadora, a escollir.

    ResponElimina
  3. Benvolgut senyor Tinc, davant tan original i ben escrit post, li faig una reverència d'aquestes de tocar el terra amb el nas...

    ResponElimina
  4. Si arriba a conéixer en Mozart, enviï'm un emissari tipus SMS per fer-m'ho saber :P

    ResponElimina
  5. Quina olor fa el Romanticisme, Sr. Tinc?
    I, sisplau, vagi amb compte amb aquests traspassos transitoris, no prengui mal. O ensopegui amb una ànima "navajera", que amb tanta fosca un no sap que s'hi pot trobar.

    ResponElimina
  6. Sr. Porquet: home, faria cas a l'especialista i no me naniria a l'altre barri a solucionar cert disgust capil·lar, :-) Per cert, aprofito el mment er felicitar-lo per la seva nominació! S'ho mereix!
    Sr. Jpmerch: la segona, encara que cogui ;-)
    Srta. Xicarandana: davant tal comentari ant ben escrit i sincer, li torno a everencia :-)
    Srta. Cantireta: cap problema, però que compartim perruques no vol dir que me'l creui...
    Sr. òscar: com li diria, la olor: entre resclosit, naftalític, humit i maduixes de bosc, si fa no fot! Ei, ara feia dies que no ens veiem! :-)

    ResponElimina
  7. Sr.Tinc moltes gràcies per les seves felicitacions! El sentiment és mutu!

    ResponElimina