Així de click

Per enfocar bé la realitat cal una màquina de retratar olors. Així de click. Si la càmera és d’objectiu bifocal, té el flaix automàtic o disposa d’un trípode opcional, això és secundari. Les flaires s'han d'enquadrar, i caldria poder obrir l'àlbum de les pituïtàries nostàlgiques pàgs. tals i quals per veure el caretu que fa cada olor biogràfica que ens penja de la punta del nas. Remeno el bombo dels exemples, gro-gro-gro: l'olor de molsa i xiruca que, ben clenxinada i amb la camisa de llenyataire, desafia la càmera des de l'època pretèrita dels Minyons, Escoltes i Guies de bla, bla, bla; la brisa marina d'estiu d'inicis d'adolescència que, amb el somriure murri, s'escola narius amunt quan l'acne i les noies començaven a ser una obsessió fisiològica de primer ordre; o les nits de col·legues desenfocats, va, tios, passeu-me una altra birra, on el ritme hepàtic, el fum del tabac i els decibels discotequeros eren els teloners de fons d'una taja que, amb les ombreres vuitanteres i un tuf punible de barra de bar, sortia sempre moguda a la foto, en negatiu i amb dos punts vermells per ulls.

10 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Algunes omplen de llàgrimes els ulls, jo no serem a la foto amb l'olor que l'acompanyava. D'això ja en fa 20 anys.

    ResponElimina
  3. Volia dir "ja" a partir de la coma, perdona. Tot bé?

    ResponElimina
  4. La primera frase mereix ser emmarcada :)

    ResponElimina
  5. Srta. Cantireta: no sigui tant dramàtica, dona! ;-)
    Srta. Anna: gràcies! :-)

    ResponElimina
  6. Ai les olors! Encara recordo la flaire que feia la guarderia a la que anava quan era petita, no he trobat mai una olor com aquella... que vella que em sentoo!

    ResponElimina
  7. Olor de sopa de farigola per esmorzar, Eau de Rochas al mossegar un clatell. Les olors són una gran agenda sense control.

    ResponElimina
  8. Srta. Tricia Taka: l'olor de nen petit, o de bolquer amb sorpresa!
    Sr. Alyebard: La seva combinació em sorprèn ;-)

    ResponElimina
  9. L'olor de la cuina de l'avia, de la terra mullada i les fulles esclafades... Algú n'inventarà alguna de càmera d'aquestes que dius.

    ResponElimina
  10. Srta. Bayda: de moment en tinc la patent :-)

    ResponElimina